הכל על שביל ישראל

לבן – כחול – כתום. כמעט ולא משנה באיזה אזור בארץ יצא לכם לטייל, נתקלתם בסימן השבילים הזה. זהו הסימן ל שביל ישראל- שביל שאורכו 1000 קילומטרים החוצה את ישראל מצפון לדרום, שקצהו האחד בתל דן, סמוך לגבולה הצפוני של ישראל וקצהו השני באילת. בדרכו הוא עובר באזור הכנרת, נצרת, חיפה והכרמל, מישור החוף ותל אביב, ירושלים והנגב. ישנו מספר רב של שבילים נושאיים המשלימים אותו, כגון שביל גולן, שביל ישראל לאופניים ואחרים, אבל שביל ישראל עדיין נשאר טרק הדגל, השביל המפורסם במדינה.

שביל ישראל
מפת "שביל ישראל" (קרדיט: Mapa.co.il).

 

איך הכל התחיל?

תחילתו של השביל בראשית שנות ה80, כאשר אורי דביר,טייל וגיאוגרף, ומהדמויות הבולטות בתחום ידיעת הארץ, הציע את רעיון השביל בפני הוועדה לשבילי ישראל של החברה להגנת הטבע. במהלך שנות ה80 ועד שנת 1995 נבחר תוואי השביל וסומן בשטח. מאז ועד היום עשרות אלפים הלכו בשביל שהפך לשביל הדגל של המדינה ומושך מטיילים מהארץ ומהעולם.

 

מקטעים מומלצים

השביל עובר בנופים מרהיבים וחושף אתרים מקסימים למטיילים בו. בין האתרים האהובים ביותר בשביל ניתן למנות את תהמסלול מחניון מצד תמר למכתש הקטן, המגלם את תמצית יופיה של ארץ המכתשים ביום (אינטנסיבי) אחד – חולות צבעוניים, נופי מדבר קסומים ונופו של המכתש הקטן. בצפון הארץ, המקטע שבין עין הוד למת הנדיב נחשב לאחד המסלולים היפים באזור הכרמל. עם תצפיות רבות אל הים, חורש ירוק תמיד, גני הנדיב המטופחים וכפר אמנים מקסים לאורך נתיבו – זהו אחד מהמסלולים הנעימים על השביל. נקודות עניין נוספות בשביל הן מכתש רמון.

 

איך לטייל בשביל ישראל

אם ברצונכם לצאת להרפתקאה הגדולה של שביל ישראל, מומלץ לפנות כחודשיים מלוח השנה שלכם. תחילת השביל בתל דן שבצפון מומלצת בספטמבר כך שסיומו יהיה בנובמבר, באילת. אם בחרתם להתחיל דווקא מכיוון דרום, מומלץ להתחיל את ההליכה במרץ ולסיים אותה במאי. כך או כך, מומלץ לנצל את שעות הבוקר המוקדמות להליכה ולהימנע לחלוטין מהליכה בחושך.

ישנן קבוצות והתארגנויות רבות המציעות מסגרת להליכה על שביל ישראל. חלקן מציעות ליווי והתארגנות חברתית ולוגיסטית למשך מסע של חודשיים רצופים לאורך השביל, כדוגמת מסע "נפגשים בשביל ישראל" לזכרו של סמ"ר אבי אופנר ו72 נספי אסון המסוקים, ומסע "אלול בשביל" היוצא פעם בשנה בחודש אלול.

שתי קבוצות אלו מציעות בנוסף לליווי הלוגיסטי ולגיבוש הקבוצה גם ערך מוסף בדמות סדנאות ערב, שעת לימוד ודיונים קבוצתיים. קבוצות אחרות מציעות השתתפות בסידרה של טיולי יום לאורך השביל, שמאפשרות להשלים את המסע על השביל בהדרגה לאורך השנים. מגוון הקבוצות מאפשר לכל אחד להתאים את רמת הקושי בה הוא מעוניין: מקבוצות הצועדות כ6-12 ק"מ בכל פעם ומתאימות למי שאינו בעל יכולת הליכה גבוהה, ועד קבוצות הצועדות כ17-20 ק"מ ביום. לקבוצות אלו מתלווה ערך מוסף בדמות הדרכה מקצועית המעשירה את חווית הטיול בשביל.

 

טיפים נוספים לפני היציאה אל שביל ישראל

לפני היציאה לשביל, מומץ לעשות מחקר קצר ולהתעדכן ברשימת מלאכי השביל העדכנית. מלאכי שביל הם אנשים המתגוררים לאורך נתיב השביל ומציעים עזרה למטיילים בצורת הטמנת מים ואף אירוח או ארוחה חמה. עוד מומלץ לוודא שאתם מוכנים לימי הטיול במדבר על ידי היערכות לוגיסטית להטמנת מים ומצרכים לאורך הדרך, להדפיס את מפות המקטעים השונים שאתם צפויים לעבור, לעבור על רשימות ציוד מומלצות לדוגמה באתרי אינטרנט ולוודא שבחרתם את העונה המתאימה לטיול בשביל. לאחר כל זאת, כל מה שנשאר הוא לנעול את נעלי הטיולים ולצאת לדרך.

מאמרים נוספים שעלולים לעניין אתכם

יש לכם בקשה או שאלה ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם