כולנו מבינים את החשיבות של ימי גיבוש לעובדים במקום העבודה כדי ליצור סביבת עבודה יעילה יותר ולגרום לעובדים להיות מרוצים. כדי להפיק יום גיבוש מוצלח, לא צריך בהכרח להוציא המון כסף על הפעלה יקרה או סדנא עתירת תקציב. במאמר הבא נסביר איך להפיק יום גיבוש בתקציב שמתאים לכם.
למה חשוב לארגן יום גיבוש לעובדים?
סדנאות גיבוש לעובדים הן מרכיב חשוב מאוד ברווחה של כל עובד. ימי גיבוש הם ימים שוברי שגרה שמוציאים את כולם מהעבודה היומיומית שיכולה להיות מאוד שוחקת. בנוסף, ימי גיבוש מחברים בין העובדים ומאפשרים להם להכיר אחד את השני בסיטואציה חדשה ששונה מהעבודה היומיומית. ימי גיבוש גורמים לעובדים להרגיש שלמקום העבודה אכפת מהם ומהרווחה שלהם, ומאפשרת להם מנוחה קלה מהשחיקה. כל הדברים האלה תורמים לרווחה של העובדים ומשפרים את הפרודוקטיביות שלהם בימי השגרה. לכן חשוב מאוד להשקיע בימי גיבוש לעובדים.
איזה פעילויות אפשר לעשות ליום גיבוש?
היום יש הרבה מאוד אופציות לימי גיבוש שונים לעובדים. אפשר לבחור באירועים בתקציב יקר כמו טיול ג'יפים או פעילות אאוטדור מחוץ למשרד, אבל אפשר גם לבחור באירועים צנועים יותר כמו הפעלה בתוך המשרד או הרצאה מעשירה ומרתקת. העיקר בימי גיבוש הוא להביא את העובדים ביחד ולתת להם חוויה שוברת שגרה. אפשר אפילו לארגן את יום הגיבוש בעצמכם, ולתת לעובדים לשתף מעולמם האישי או להעביר פעילות קצרה שקשורה לתחביבים שלהם.
מה חשוב לזכור כשמתכננים יום גיבוש?
כשמתכננים יום גיבוש, במיוחד אם מדובר בקבוצה מגוונת של עובדים, חשוב לזכור להתאים אותו לכל הזהויות של העובדים השונים. לדוגמא, אם מארגנים יום גיבוש בבריכה זה עלול ליצור אי נוחות אצל נשים שלא מרגישות בנוח להיות בבגד ים ליד עמיתים לעבודה. חשוב מאוד להתחשב זה כדי לא ליצור אצל עובדים מסוימים תחושה לא נעימה או טינה כלפי ההנהלה שבחרה פעילות לא מתאימה.
הפרטים הקטנים עושים את כל ההבדל
פעמים רבות בימי הגיבוש ההבדל בין יום מוצלח לבין יום לא מוצלח טמון בפרטים הקטנים. הם אלה שהופכים יום גיבוש למוצלח באמת. באמצעות השקעה קטנה ואישית בשי צנוע לעובדים או בהתחשבות בהעדפות ובצרכים שלהם העובדים ירגישו שההנהלה רואה אותם ומתחשבת בהם במיוחד. באמצעות השקעה קטנה אפשר לעשות שינוי גדול ולשדרג את יום הגיבוש ליום חוויתי באמת.
לסיכום
לא צריך להטיס את העובדים לחו"ל או לטיול יוקרתי כדי לגרום לגיבוש ולאחווה בצוות. באמצעות השקעה בפרטים הקטנים ובחירה בפעילות צנועה או אפילו פעילות בהכנה עצמית אפשר לגרום למטרות של יום הגיבוש להתממש. העיקר הוא שהעובדים ייהנו ביחד ויכירו אחד את השני באור אחר, וכך אפשר לשפר את עבודת הצוות ולגרום לעובדים להרגיש גאווה במקום העבודה שלהם.